Spanje

Casa Anker in Spanje is gelegen nabij het dorpje Altea. Hieronder vindt u informatie over het huisje en de omgeving.

Het huisje
Casa Anker in Spanje is gelegen nabij het dorpje Altea, in de rustieke wijk, Belle Horizonte. Het biedt een prachtig uitzicht over de middellandse zee. Op 2 minuten lopen, ligt het gezamenlijke zwembad en tennisbaan van de wijk. De sleutels en het pasje voor gebruik zijn aanwezig in het huisje.

Het huisje met ruim terras heeft 3 slaapkamers, 2 badkamers, een woonkamer met open haard, eetkamer in de serre en keuken. De maximale bezetting is 6 personen + 1 kind van 0-2 jaar. De slaapkamers zijn voorzien van ventilatoren. Beddengoed is aanwezig. Daarnaast is er een televisie aanwezig met Nederlandse zenders.

In de nabije omgeving is veel te beleven. Het is echter is wel noodzakelijk een auto in uw bezit te hebben.

Omgeving
Altea is een fraai vissersdorpje dat als het ware tegen de Sierra de Bernia ligt aangeplakt. Een bezoek boven op het kerkplein met zijn leuke eethuisjes is een ‘must’, ook langs de boulevard is het plezierig wandelen.

10 kilometer landinwaarts vindt u het dorpje Polop, ook gelegen tegen een berg. Dit dorp staat bekend om zijn natuurlijke watervallen. Guadalest ligt 20 km verder en is een grote toeristische attractie. Er is een oud Moors kasteel waarvan men prachtige vergezichten heeft over de schitterende omgeving.

Natuurlijk zijn er grotere steden in de buurt van Altea die de moeite waard zijn om een dagje te bezoeken. Alicante en Valencia zijn dé steden in de buurt, waarvan Alicante bereikt kan worden via het treintje dat vanuit Altea vertrekt. Binnen een uur ben je in het centrum van Alicante. Valencia ligt iets verder weg, op ongeveer anderhalf uur rijden met de auto. Wellicht een leukere optie is om in 45 minuten naar Xeraco te rijden en daar op de trein te stappen die in het centrum van Valencia aankomt. Op het station is een informatiepunt voor toeristen waar een stadsplattegrond gratis afgehaald kan worden.

Voor de strandgangers beschikt Altea over een keienstrand, voor zandstranden kan worden uitgeweken naar Benidorm, Calpe of het pittoreske Villajoyosa.

Het huisje ligt op 8 km afstand van Benidorm waar het pretpark Terra Mitica bezocht kan worden. Tevens is er in de buurt een shopping mall aanwezig. Natuurlijk is er ’s avonds ook genoeg te beleven in het nabij gelegen Benidorm met de vele uitgaansgelegenheden.

Voor de golfliefhebbers zijn er diverse mogelijkheden in de zeer nabije omgeving!

Klik hier voor foto’s
Klik hier voor meer informatie over Altea

Reserveren?.